Aura

De aura is een stralings- of energieveld dat alle levende organismen op aarde omvat. De aura omgeeft het hele lichaam, maakt deel uit van elke lichaamscel en reflecteert zelfs de kleinste levensenergie. We kunnen de aura zien als iets dat eigenlijk niet rond het lichaam zit, maar als het verlengde van het lichaam. Aura’s onthullen duidelijk het geestelijke, fysieke en spirituele welzijn van haar drager. De toestand van de aura is van grote invloed op je energiehuishouding.


Bij een gezond aura is de buitenrand sterk en elastisch, bevat heldere kleuren afgewisseld met pasteltinten, en vertoont weinig gaten of scheuren. Als een aura door heel wat negatieve ervaringen zijn kracht verliest ontstaan er zwakke plekken waardoor de persoon kwetsbaar wordt voor ziekten en negatieve energieën. De kleuren van een aura zijn steeds helder en kunnen snel variëren.

Bij een verzwakt aura zijn de kleuren dof en somber, meestal grijs, zwart of bruin.


Er is een constante energie-uitwisseling tussen de aura en de chakra’s. Ieder (hoofd)chakra is verbonden met één van de zeven (hoofd)lagen van de aura. De aura van een mens bestaat uit 7 lagen. Deze lagen bevatten elk in gezonde toestand specifieke kleuren en zijn opgebouwd uit verschillende energieën.


1. Het etherisch lichaam

Het etherische lichaam is een weergave van het fysieke lichaam.

Is deze laag goed opgeladen, dan heb je voldoende levensenergie. Deze laag verzorgt het hele lichaam en houdt het lichaam gezond. Elke plek in je lichaam waar je pijn voelt houdt dus direct verband met de eerste laag van je aura.


2. Het emotionele lichaam

Het emotionele lichaam is verbonden met gevoelens en emoties (verdriet, boosheid, (seksuele) liefde, opwinding, vreugde,…).

Bij heftige emoties verdwijnen acuut de heldere kleuren in deze laag en vult deze zich met donkere, zware kleuren. Bij langdurige blokkering van negatieve emoties zal de aura gaten en scheuren gaan vertonen, waardoor je ziek wordt.


3. Het mentale lichaam

In het mentale lichaam krijgen de gedachten vorm. Dit is de laag van de ratio, het denken.

Bij negatieve gedachten over jezelf of anderen verliest deze laag zijn helderheid en energie en beschadigt deze. Bij langdurige negatieve gedachten vult de mentale laag zich met negatieve kleuren (zwart, bruin en grijs).


4. Het astrale lichaam

In het astrale lichaam zijn de relaties van mens tot mens zichtbaar, maar ook de verbinding met jezelf.

In deze laag vind je de liefde voor jezelf, maar ook de liefde voor je medemens en de natuur. Vanuit deze laag leg je verbinding met mensen of dieren van wie je oprecht houdt. Deze laag heeft dus alles te maken met gevende en ontvangende liefde. Mensen met een mooie sterke vierde auralaag hebben altijd veel vrienden en staan vaak zeer positief in relaties.


5. Het etherisch-causale lichaam

Deze laag geeft de eventueel aanwezige ziektebeelden weer. Als je het gevoel hebt met de stroom mee te roeien en de hindernissen in je leven makkelijk los kunt laten, dan heb je een gezonde vijfde auralaag. Je hebt een duidelijk besef van je levensdoel, en je hebt een goed ontwikkelde intuïtie. Je weet wat je wilt bereiken en je bent een doorzetter. Het uiteindelijke doel van je 5e auralaag is te leren wat onvoorwaardelijke liefde is en te leren dat je los kunt komen van al je oude verwondingen en traumatische ervaringen.


6. Het universele liefdeslichaam, het intuïtieve lichaam

In het universele liefdeslichaam ontwikkelt zich de spiritualiteit. Dit is de laag van de onvoorwaardelijke liefde.

Hier houden we van alles en iedereen, zonder te oordelen, te roddelen of kwaad te spreken over anderen. Hier ervaar je de verbinding met het Universum. Op het 6e niveau reken je spiritueel niveau af met oude verwondingen.


7. Het ketherisch-causale lichaam

Het ketherisch-causale lichaam geeft de verbinding met het goddelijke weer.

Je hebt alle vertrouwen in de gang van het leven en in de onvoorwaardelijke liefde van de Kosmos. In deze laag geloof je in het bestaan van het Universum en begrijp je dat je één geheel bent met die Kosmos en daar deel van uitmaakt. Hier besef je dat die Kosmische kracht ook in jou aanwezig is.


Equivida - Kapucijnenvest 30, 2500 Lier - nathalie@equivida.be - 0468/22.53.62 - BTW 0673.881.368