Groepscursus Tarot


Deze cursus is voor iedereen die wil leren kaartleggen met Tarot. Voorkennis is niet nodig.


Een reis door de Tarot leidt tot een ware ontdekkingsreis van jezelf. De Tarot is de brug tussen hemel en aarde, tussen ons onderbewuste en ons bovenbewuste, om zo door te dringen tot de kern van jezelf. De Tarot omschrijft heel helder en duidelijk de verschillende fasen van groei naar een hoger niveau van bewustzijn. De Tarot leidt ons doorheen levenservaringen als een soort inwijdingsweg naar wie we in de kern zijn, onze werkelijke Ik. Zo worden we ons bewust van onze levenslessen waardoor we spiritueel groeien en ons kunnen 'ont-wikkelen' tot ons Hogere Zelf.


Kaartleggen is een intuïtieve kunst, dus we ontwikkelen tegelijk onze intuïtie. De kaarten zijn een handig hulpmiddel bij het verkrijgen van inzicht in onszelf, in anderen, in de dingen die we meemaken in het leven en wat ons nog te wachten staat. Op die manier kunnen kaarten zin en betekenis geven aan ons leven.


De cursus is opgesplitst in 3 zaterdagen.


Zaterdag van 09.30u tot 12.30u en van 14.00u tot 17.00u:

 • Inleiding van de kaarten:
 • Ontstaansgeschiedenis van de Tarot.
 • Betekenis van de Grote Arcana.
 • Betekenis van de 4 elementen staven (vuur), kelken (water), zwaarden (lucht), pentakels (aarde) van de Kleine Arcana.
 • Numerologie: Een basiskennis numerologie is noodzakelijk om de betekenis van de nummers van de kaarten te begrijpen.
 • Staven, Kelken, Zwaarden en Pentakels van de Kleine Arcana: Uitleg over de symboliek van de afbeeldingen en de betekenis van alle kaarten van de Kleine Arcana. De Kleine Arcana verwijst naar alledaagse gebeurtenissen. Elk element is ingedeeld van aas tot tien en de hofkaarten schildknaap, ridder, koningin en koning.
 • De Grote Temperamententest om je eigen karakter te bepalen aan de hand van deze 4 elementen.
 • Bij elke kaart horen opdrachten, adviezen en tips die ik heb opgesteld vanuit mijn ervaring als kaartlegster en als natuurgeneeskundig-energetisch therapeute die je thuis moet uitvoeren om de kaarten beter te leren kennen.


Zaterdag van 14.00u tot 17.00u:

 • Grote Arcana: 22 kaarten die overeenkomen met belangrijke gebeurtenissen in het leven (transformatiefasen) of verwijzen naar de verschillende levensfasen van de geboorte tot de dood.
 • Uitleg over de prachtige symboliek van de afbeeldingen en de betekenis van deze 22 kaarten uit de Grote Arcana.
 • Bij elke kaart horen opdrachten, adviezen en tips die je thuis moet uitvoeren om de kaarten beter te leren kennen.
 • Beantwoorden van vragen en bespreking van de opdrachten/tips uit de vorige les.


Zaterdag van 14.00u tot 17.00u:

 • Bespreking 7 verschillende legpatronen en het veelgebruikte Keltisch Kruis.
 • Do's en don'ts van kaartleggen.
 • Beantwoorden van vragen en bespreking van de opdrachten/tips uit de vorige les.
 • We vliegen er al direct in met het kaartleggen nu we alle kaarten kennen.
 • Als afsluiting doen we een ritueel gebaseerd op de 4 elementen vuur, water, lucht en aarde die corresponderen met de indeling van de Kleine Arcana. Dit ritueel voeren we uit om je kaarten in te wijden, uit respect voor zowel de kaarten als de wijsheid die je hebt verkregen om jezelf en anderen te helpen.


Prijs p.p.: 300€ (betaling per deel is mogelijk: 150€ - 75€ - 75€). 


Inbegrepen:

⭐ Boekje originele Tarot kaarten van Rider Waite.

⭐ Drank: Koffie, thee, water.


Praktisch:

⭐ Plaats: Kapucijnenvest 30, 2500 Lier.

⭐ Parkeren kan op de parking 'Grote Markt' (betalend - tegenover mijn praktijk) of parking 'De Mol' (gratis - 7 minuten wandelen).

⭐ Gelieve op voorhand je deelname te bevestigen via mail naar nathalie@equivida.be, telefonisch op 0468/22.53.62, of via het contactformulier.

⭐ Mogelijkheid om de zelfgeschreven cursus (206 pagina's) aan te kopen. Ik heb deze cursus geschreven vanuit mijn jarenlange ervaring als kaartlegster en als gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeute met alle bovenstaande informatie zodat je thuis direct aan de slag kan gaan.

⭐ Plaatsen zijn beperkt. Je deelname is pas definitief bij overschrijving op rekeningnummer BE52 7350 4743 5109 met vermelding 'Cursus Tarot'.


Cursus kaartleggen met Tarot in groep

Equivida - Kapucijnenvest 30, 2500 Lier - nathalie@equivida.be - 0468/22.53.62 - BTW 0673.881.368