Online cursus Tarot

Online cursus kaartleggen met Tarot

Doel van de cursus

Deze cursus is voor iedereen die wil leren kaartleggen met Tarot. Voorkennis is dus niet nodig.


Het doel van de cursus is tweeledig. Enerzijds is de cursus gericht op het leren kaartleggen. Anderszijds leidt een reis doorheen de Tarot tot een ware ontdekkingsreis van jezelf. De Tarot is de brug tussen hemel en aarde, tussen ons onderbewuste en ons bovenbewuste, om zo door te dringen tot de kern van jezelf. De Tarot omschrijft heel helder en duidelijk de verschillende fasen van groei naar een hoger niveau van bewustzijn. De Tarot leidt ons doorheen levenservaringen als een soort inwijdingsweg naar wie we in de kern zijn, onze werkelijke Ik. Zo worden we ons bewust van onze levenslessen waardoor we spiritueel groeien en ons kunnen 'ont-wikkelen' tot ons Hogere Zelf. De cursus biedt dus ook een mooi psychologisch en spiritueel inzicht.


Kaartleggen is een intuïtieve kunst, dus we ontwikkelen tegelijk onze intuïtie. De kaarten zijn een handig hulpmiddel bij het verkrijgen van inzicht in onszelf, in anderen, in de dingen die we meemaken in het leven en wat ons nog te wachten staat. Op die manier kunnen kaarten zin en betekenis geven aan ons leven. De cursus geeft je alle informatie en inzichten die je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen.


Inhoud van de cursus

De cursus omvat 206 pagina's vanuit mijn jarenlange ervaring als kaartlegster en als gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeute. Alle kaarten zijn zowel theoretisch als praktisch onderbouwd. De theorie behandelt zowel de prachtige symboliek als de betekenis van de kaarten. Elke kaart is praktisch ondersteund door opdrachten, adviezen en tips om de kaarten beter te leren kennen. Ook alle Bachbloesems zijn verwerkt in de cursus. Voor een overzicht van de inhoustafel, klik hier.

De cursus is opgesplitst in vier delen.


Deel 1:

 • Inleiding van de kaarten:
 • Oorsprong van de Tarot: Ontstaan en geschiedenis van het Tarotspel.
 • Betekenis van de Grote Arcana
 • Betekenis van de Kleine Arcana: de 4 elementen staven (vuur), kelken (water), zwaarden (lucht), pentakels (aarde).
 • Grote Arcana: 22 kaarten die overeenkomen met belangrijke gebeurtenissen in het leven (transformatiefasen) of verwijzen naar de verschillende levensfasen van de geboorte tot de dood.
 • Basis numerologie: een basiskennis van de numerologie is noodzakelijk om de nummering van de Tarotkaarten te kunnen begrijpen en de achterliggende betekenis van deze nummering.


Deel 2:

 • Kleine Arcana: Kelken en Staven. De Kleine Arcana verwijst naar alledaagse gebeurtenissen. Elk element is ingedeeld van Aas tot Tien en de hofkaarten Schildknaap, Ridder, Koningin en Koning.
 • Uitleg over de symboliek van de afbeeldingen en de betekenis van de kaarten.
 • Ondersteund door opdrachten, adviezen en tips om de kaarten beter te leren kennen.


Deel 3:

 • Kleine Arcana: Zwaarden en Pentakels. De Kleine Arcana verwijst naar alledaagse gebeurtenissen. Elk element is ingedeeld van Aas tot Tien en de hofkaarten Schildknaap, Ridder, Koningin en Koning.
 • Uitleg over de symboliek van de afbeeldingen en de betekenis van de kaarten.
 • Ondersteund door opdrachten, adviezen en tips om de kaarten beter te leren kennen.


Deel 4:

 • Zeven verschillende legpatronen, inclusief het Keltisch Kruis.
 • Do's en don'ts van kaartleggen.
 • De Grote Temperamententest. De vier elementen die besproken zijn in de Kleine Arcana komen overeen met de vier elementen water, vuur, lucht en aarde die ook in ons temperament (karakter) vertegenwoordigd zijn. Aan de hand van de test kan je dus uitmaken welk type je bent, welke elementen overheersen en welke elementen minder aanwezig zijn in je eigen karakter.
 • Een riteel gebaseerd op de Wicca principes (witte magie, hekserij, of natuurmagie) waarbij je gebruik maakt van diezelfde vier elementen uit de Kleine Arcana en het aanroepen van de machten van het Universum om de kaarten te 'dopen'.


Prijs

De kostprijs van deze online cursus bedraagt 300,00€ of 75,00€ per deel inclusief 21% BTW.


Werkwijze

Optie 1:

⭐ Je ontvangt van mij gedurende vier weken elke week een mail met één deel van de cursus in pdf-formaat, zodat je na een maand het kaartleggen volledig onder de knie hebt.

⭐ Nadat je thuis het toegestuurde cursusdeel grondig hebt bestudeerd, kan je mij jouw vragen stellen tijdens een persoonlijk vragenuurtje via Skype of Zoom. Je hebt dus in totaal 4 uur begeleiding van mij: 1 uur per deel.

Zoom Meetings geeft ons de mogelijkheid om vanop afstand met elkaar face-to-face verbonden te zijn. Zoom heeft een hoge video en audio kwaliteit om optimaal met elkaar te kunnen communiceren. We spreken een datum en tijdstip af, en ik stuur je een mail met de inloggegevens.

⭐ Hou je niet zo van video-meetings, dan bestaat uiteraard ook de mogelijkheid om mij te mailen of gewoon even te bellen. Bundel per deel al je vragen in een mailtje, en ik beantwoord je mail binnen 3 werkdagen.


Optie 2:

⭐ Je ontvangt van mij de cursus in zijn geheel in pdf-formaat.

⭐ Nadat je thuis de cursus grondig hebt bestudeerd, kan je mij jouw vragen stellen. Ik begeleid je dan persoonlijk gedurende 4 uur in mijn praktijk of via videochat met Skype of Zoom. Je kan kiezen hoe je deze 4 uur wenst op te nemen: 4 x 1 uur, 2 x 2 uur, of 1 keer 4 uur. Deze laatste mogelijkheid zal ik enkel aanbevelen als je naar mijn praktijk kan komen, want 4 uur kaartleggen is best vermoeiend.


Inschrijving

⭐ Indien je interesse hebt, of je wenst meer informatie, mag je mij altijd contacteren via mail naar nathalie@equivida.be, telefonisch op 0468/22.53.62, of via het contactformulier.

⭐ Je inschrijving is pas definitief bij overschrijving op rekeningnummer BE52 7350 4743 5109 met vermelding 'Cursus Tarot'.


Benodigdheden

⭐ Boekje originele Tarot kaarten van Rider Waite (15€). Je kan deze ook bestellen op Bol.com.


Equivida - Kapucijnenvest 30, 2500 Lier - nathalie@equivida.be - 0468/22.53.62 - BTW 0673.881.368